יקב פלטר, מיקבי הבוטיק האיכותיים בישראל, הוקם בשנת 2001 ע”י שני האחים לבית משפחת פלטר: טל וניר.
טל, שחלם עוד מנעוריו להקים יקב בוטיק ולייצר יין איכותי כאן בישראל, נחשף לגישה האוסטרלית הייחודית ליצור יין איכותי במחיר נגיש והחליט לצאת לאוסטרליה ללימודי יין וגידול גפנים במטרה להגשים את חלום ילדותו הישן. עם סיום הלימודים באוסטרליה חזר טל לישראל וחיפש שותף להקים את יקב חלומותיו.
השותף הגיע מהמקום הכי קרוב והכי לא צפוי: אחיו ניר, שהחליט להצטרף אליו מתוך התשוקה ליצור משהו חדש ומלהיב מבלי לאבד את החיבור לאדמה שתמיד אהב. ניר לקח על עצמו את התפקיד שהכי קסם לו והכי התאים לכישוריו: ניהול המיתוג, השיווק והמכירות של היקב המשפחתי החדש והייחודי.
טל וניר הקימו בשנת 2001 יקב משפחתי קטן בחצר המשפחה שבמושב צופית ליד כפר סבא. הם עבדו קשה, נהנו מכל רגע אבל אחרי 4 שנים, בשנת 2005, החליטו לעשות תפנית דרמטית ולהעביר את היקב למקום הכי גבוה בישראל: קיבוץ עין זיוון ברמת הגולן.
למה? כי רק בגובה של מעל 1000 מטר מעל פני הים, ניתן להעניק לגפנים סביבה אידיאלית להבשלה ארוכה ואיטית המאפשרת קבלת מגוון טעמים ואיכות פרי גבוהה. אדמת הטוף הגעשית, החורף הארוך המושלג והקר, הקיץ הקריר והיבש, מנעד הטמפרטורה הגדול בין לילה ליום וקרינת השמש החזקה ברמת הגולן, כל אלו מהווים תנאים מיטביים לגפנים ומאפשרים לקבל ענבים בעלי טעמים מאוד מרוכזים עם חומציות גבוהה ומבנה טאניני משמעותי המסייע ליין בתהליך התיישנותו בחבית.
היינות המיוחדים מהיקב הצפוני של האחים פלטר התגלו כמעולים, זכו לשבחים רבים והביקוש אליהם הלך וגדל. מתוך שאיפה להגיע למגוון טעמים רחב יותר מאותו זן ענבים, החליטו טל וניר להוסיף ליקב שלהם ברמת הגולן עוד 3 כרמים מאזורים שונים ומגוונים בארץ: כרם בגליל העליון, כרם בהרי ירושלים וכרם במצפה רמון.
בעשור האחרון הלך והתרחב היקב המשפחתי. מייצור של 4,000 בקבוקים בתחילת הדרך, מייצר כיום יקב פלטר כ- 150,000 בקבוקים של יינות אדומים, יינות לבנים, יינות רוזה ויינות מבעבעים ועדיין מתקשה לעמוד בביקוש.
מזקקת פלטר
עם הצמיחה המואצת של היקב החליטו האחים להרחיבו גם לכיוון חדשים שיאפשרו להם התנסות בחומרי גלם אחרים ובחשיפה לקהלים ושווקים חדשים. בשנת 2013 הם הקימו מזקקת בוטיק לייצור משקאות אלכוהוליים ייחודיים. כיום מייצרים במזקקת פלטר ברנדי תמרים, ג’ין, ערק, ברנדי תפוחים וויסקי סינגל מאלט ,תוך שימוש בפרי המקומי שהם מגדלים בעצמם: ענבים, תפוחי פינק ליידי ותמר מג’הול.
אגב, למשפחת פלטר יש מסורת ארוכה בתחום הזיקוק. בשנת 1920, ב”תקופת היובש” באמריקה, יצאו שני אחים מהמשפחה, לו וחי, למסע מדטרויט ללוס אנג’לס במכונית פורד מודל טי שבתוכה הותקנה מזקקה קטנה לייצור אלכוהול. הגנטיקה המשפחתית עוברת מדור לדור…
ייצור היין והאלכוהול של יקב פלטר משלב ניסיון, מיומנות ואינטואיציה. האיזון העדין בין זני הענבים מארבעת הכרמים באזורים השונים בארץ והגידולים המוקפדים של הפירות למזקקה, מאפשרים לייצר יינות ומשקאות ייחודיים בעלי עומק וטעמים מקומיים.
יקב פלטר מתווה ליצרנים רבים בישראל את הדרך לייצר יין ואלכוהול. כל שלב בתהליך מבוצע במסירות ובתשומת לב רבה לפרטים הקטנים, החל בבחירת הענבים, סוגי החביות ושילובי הפרי, דרך תהליכי הביקבוק ועד לשיווק וההפצה האישית ללקוח.
ליקב פלטר מרכז מבקרים בו ניתן ליהנות מסיורים מודרכים, לטעום ממגוון היינות, לרכוש כוסות או בקבוקי יין ולהתענג עליהם בישיבה בחוץ עם גבינות עיזים תוצרת בית ולרכוש מטעמים טריים ואיכותיים במעדניה.
את היינות של יקב פלטר ניתן גם להשיג בחנויות היין המובחרות ובאתר החברה.
לחיים!
השאר תגובה